Tequila

Najznámejší mexický alkoholický nápoj vyrábaný zo špeciálneho druhu modrej agávy. To je tequila, ktorej chuť si zamilovali aj mnohí Slováci. Výroba tequily je procesom trvajúcim niekoľko rokov. Agáve musí rásť minimálne 10 rokov, aby bola vhodná na spracovanie. Nasekané srdcia agáve sa varia, riedia s vodou, predestilujú a destilát necháva zrieť v dubových sudoch. Tequila označená ako Blanco sa po destilovaní ihneď plní do fliaš. Medzi komerčne predávanými tequilami rozoznávame dva základe typy – zlatú podávanú so škoricou a pomarančomstriebornú podávanú so soľou a citrónom.

 
16
23 11623
Značky

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom

Stránka 1 z 1 - 4 položiek celkom

Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií tu.